FLIR Research Studio software

De juiste software voor jouw toepassing

Bij thermografie is de juiste hardware erg belangrijk. Toch valt het belang van de software niet te onderschatten. Die speelt een cruciale rol in de analyse.

illuminated petrochemical industry in the dark

Thermische camera’s in de chemische nijverheid

Ondernemingen in de chemische nijverheid gebruiken warmtebeeldcamera’s om hun productieproces efficiënter en veiliger te laten verlopen. Ontdek de mogelijkheden.

5 Veelgemaakte fouten tijdens thermografische onderzoeken

Wij hebben een lijst met de vijf meest gemaakte fouten tijdens thermografische onderzoeken samengesteld, zodat jij ze kan voorkomen.

Automatiseren met behulp van warmtebeeldcamera’s

Warmtebeeldcamera’s zijn uitermate geschikt om bepaalde taken te automatiseren. Daarom worden ze in de (petro)chemie, farmacie, voeding en andere sectoren ingezet om productieprocessen te bewaken.

Warmtebeeld in hoge resolutie

De invloed van resolutie op warmtebeeldcamera’s

Bij de selectie van een warmtebeeldcamera zijn er verschillende technische factoren die uw keuze beïnvloeden. Bijvoorbeeld de resolutie. Maar waarom is de resolutie zo belangrijk bij thermografie?

Verschil tussen accuraatheid en nauwkeurigheid

Het verschil tussen accuraatheid en nauwkeurigheid eenvoudig uitgelegd

De begrippen accuraatheid en nauwkeurigheid worden dikwijls door elkaar gebruikt. Toch hebben ze een andere betekenis. Wij leggen het verschil uit.

Onderhoud warmtebeeldcamera

Hoe moet ik mijn warmtebeeldcamera onderhouden?

Goed nieuws, want het onderhoud van een warmtebeeldcamera is eerder beperkt. Dikwijls is een eenvoudige kalibratiecheck voldoende. Voor kritische toepassingen kan het wel nuttig zijn om elk jaar een onderhoud in te plannen.

Warmtebeeldcamera neemt foto van electrische schakelingen

Hoe draagt een warmtebeeldcamera bij aan consistente metingen binnen uw organisatie?

Voor heel wat thermografische toepassingen is het belangrijk dat er consistente metingen gebeuren. Dat is niet altijd het geval. Volg daarom onze tips.

Figuur 11: NH3 Lekkage gedetecteerd met FLIR GF306

Wat is Optical Gas Imaging (OGI) of gasvisualisatie?

Gasvisualisatie of Optical Gas Imaging (OGI) is de wetenschap om gassen in beeld te brengen. Er zijn verschillende technieken om een gas zichtbaar te maken.

warmtebeeldcamare neemt foto van hotel

Is een warmtebeeldcamera het meest veelzijdige meetinstrument in de bouw?

In de technologisch evoluerende bouwsector wordt er steeds meer gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur om een beter inzicht te krijgen in kwaliteit en wooncomfort. Het nut van een warmtebeeldcamera in de gebouwsector mag, wat ons betreft, zeker meedingen naar de titel van het meest veelzijdige meetinstrument in de bouw.

Wat zijn de verschillen tussen gekoelde en ongekoelde warmtebeeldcamera’s

De standaard warmtebeeldcamera’s kent iedereen. Maar wist u dat er ook gekoelde modellen in ons assortiment zitten? Die bieden een aantal interessante voordelen.

FLIR warmtebeeldcamera huren

In 6 stappen naar de juiste warmtebeeldcamera

In ons assortiment zitten tientallen warmtebeeldcamera’s met diverse specificaties. Zo is er voor elke toepassing een geschikt model, dat we vinden aan de hand van 6 vragen.