Warmtebeeld in hoge resolutie

De invloed van resolutie op warmtebeeldcamera’s

Bij de selectie van een warmtebeeldcamera zijn er verschillende technische factoren die uw keuze beïnvloeden. Bijvoorbeeld de resolutie. Maar waarom is de resolutie zo belangrijk bij thermografie?

Verschil tussen accuraatheid en nauwkeurigheid

Het verschil tussen accuraatheid en nauwkeurigheid eenvoudig uitgelegd

De begrippen accuraatheid en nauwkeurigheid worden dikwijls door elkaar gebruikt. Toch hebben ze een andere betekenis. Wij leggen het verschil uit.

Onderhoud warmtebeeldcamera

Hoe moet ik mijn warmtebeeldcamera onderhouden?

Goed nieuws, want het onderhoud van een warmtebeeldcamera is eerder beperkt. Dikwijls is een eenvoudige kalibratiecheck voldoende. Voor kritische toepassingen kan het wel nuttig zijn om elk jaar een onderhoud in te plannen.

Warmtebeeldcamera neemt foto van electrische schakelingen

Hoe draagt een warmtebeeldcamera bij aan consistente metingen binnen uw organisatie?

Voor heel wat thermografische toepassingen is het belangrijk dat er consistente metingen gebeuren. Dat is niet altijd het geval. Volg daarom onze tips.

Figuur 11: NH3 Lekkage gedetecteerd met FLIR GF306

Wat is Optical Gas Imaging (OGI) of gasvisualisatie?

Gasvisualisatie of Optical Gas Imaging (OGI) is de wetenschap om gassen in beeld te brengen. Er zijn verschillende technieken om een gas zichtbaar te maken.

warmtebeeldcamare neemt foto van hotel

Is een warmtebeeldcamera het meest veelzijdige meetinstrument in de bouw?

In de technologisch evoluerende bouwsector wordt er steeds meer gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur om een beter inzicht te krijgen in kwaliteit en wooncomfort. Het nut van een warmtebeeldcamera in de gebouwsector mag, wat ons betreft, zeker meedingen naar de titel van het meest veelzijdige meetinstrument in de bouw.

Wat zijn de verschillen tussen gekoelde en ongekoelde warmtebeeldcamera’s

De standaard warmtebeeldcamera’s kent iedereen. Maar wist u dat er ook gekoelde modellen in ons assortiment zitten? Die bieden een aantal interessante voordelen.

FLIR warmtebeeldcamera huren

In 6 stappen naar de juiste warmtebeeldcamera

In ons assortiment zitten tientallen warmtebeeldcamera’s met diverse specificaties. Zo is er voor elke toepassing een geschikt model, dat we vinden aan de hand van 6 vragen.

Foto met warmtebeeldcamera van een electrische schakeling

Een warmtebeeldcamera inzetten voor brandpreventie in uw onderneming

Thermografie speelt een belangrijke rol bij de brandpreventie in ondernemingen. Warmtebeeldcamera’s zijn niet alleen een handig hulpmiddel tijdens de inspectie van meterkasten en machines, maar kunnen ook permanent opgesteld worden om uw bedrijfsterrein te bewaken.

Industrie

7 Redenen om in te zetten op warmtebeeldcamera’s binnen industriële bedrijven

Benieuwd hoe thermografie past in industriële bedrijven? Wij zetten 7 toepassingen op een rijtje. Ontdek zelf alle mogelijkheden.

Wat is infrarood licht?

Voor thermografie maken we gebruik van het infrarode licht tussen 0.7µm – 14µm. (het volledige IR spectrum heeft golflengtes tot 1mm).

FLIR warmtebeeldcamera

Wat is een warmtebeeldcamera?

Een warmtebeeldcamera is een camera die een deel van het infrarode licht van het elektromagnetisch spectrum (EMS) omzet in een beeld of video.