7 Redenen om in te zetten op warmtebeeldcamera’s binnen industriële bedrijven

Benieuwd hoe thermografie past in industriële bedrijven? Wij zetten 7 toepassingen op een rijtje. Ontdek zelf alle mogelijkheden, of contacteer ons voor meer informatie.

Preventief handelen

Bij industriële bedrijven kost een ongeplande downtime handenvol geld. Zeker wanneer het productieproces lange tijd wordt verstoord. Daarom is het een goed idee om kleine mankementen snel op te lossen, voordat ze nog meer schade veroorzaken. Warmtebeeldcamera’s helpen hierbij. Ze laten u toe om tijdig een mogelijke uitval te detecteren en een preventief onderhoud uit te voeren.

Brandpreventie

Wist u dat er volgens statistieken van de Belgische hulpverleningszones maar liefst 691 industriebranden waren in 2019? Een deel hiervan kon vermeden worden met warmtebeeldcamera’s. Deze camera’s detecteren afwijkende temperaturen, zodat men kan ingrijpen voordat er effectief brand ontstaat.

Opsporen van sedimentatie

Industriële thermografie maakt gebruik van warmtebeeldcamera’s voor het opsporen van sedimentatie in bijvoorbeeld opslagtanks. Dit verhoogt de veiligheid en productkwaliteit. Het grote voordeel van deze onderzoeksmethode is dat ze in real-time gebeurt en contactloos is.

Energieverliezen in kaart brengen

Wilt u het energieverbruik van uw bedrijf terugschroeven? Maak gebruik van een warmtecamera. Hiermee brengt u snel en eenvoudig energieverliezen in kaart, zowel bij gebouwen als industriële installaties. Analyseer de beelden om nieuwe besparingen te ontdekken.

Veiligheid van werknemers verhogen

Niet alle warmte is meteen zichtbaar voor het blote oog. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Warmtebeeldcamera’s zijn een van de vele methoden om de veiligheid van uw medewerkers te garanderen. Het warmtebeeld laat ze toe om probleemgebieden te identificeren, zoals gaslekken, oververhitte geleiders of aansluitingen. Zo worden ongelukken vermeden.

Inzicht krijgen in productielijnen

Meten is weten. Dat geldt ook voor productielijnen. Warmtebeeldcamera’s zijn perfect voor een continue procesbewaking. Ze kunnen bijvoorbeeld scannen op onbekende objecten of gebreken in de warmteverdeling detecteren. Afwijkingen gevonden? Grijp snel in om problemen te vermijden. Het inzetten van warmtebeeldcamera’s in verpakkingslijnen geeft nieuwe inzichten om een hoge productkwaliteit te waarborgen.

Veelzijdig meetinstrument

De laatste reden om in te zetten op warmtebeeldcamera’s binnen de industriële bedrijven is de veelzijdigheid van deze toestellen. Er zijn enorm veel toepassingen. De veiligheid verhogen, downtime voorkomen, processen bijsturen, energieverliezen beperken… noem maar op.