Hoe draagt een warmtebeeldcamera bij aan consistente metingen binnen uw organisatie?

Voor heel wat thermografische toepassingen is het belangrijk dat er consistente metingen gebeuren. Spijtig genoeg is dat niet altijd het geval. Bovendien is er nood aan kennis van thermografie voor het herkennen van problemen. Hierdoor worden er verkeerde conclusies getrokken, wat op korte of lange termijn voor problemen kan zorgen.

FLIR T530 warmtebeeldcamera

Tips voor consistente metingen

Er zijn twee manieren om uw metingen te verbeteren:

1. Kies een representatief moment

Thermografie is een momentopname. De camera zal de temperatuur meten die zich op dat moment voordoet.
Daarom speelt de timing een belangrijke rol. Voer de thermografische meting uit op een moment dat representatief is voor de normale bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan de controle van een meterkast in een fabrieksgebouw. Daar is het niet interessant om metingen te doen wanneer de productie stilligt. U krijgt pas een realistisch beeld wanneer alle machines en apparaten werken zoals op een doorsnee werkdag.

2. Doe frequente metingen

Nog een oplossing is om op regelmatige tijdstippen metingen uit te voeren. Plan dagelijks/wekelijks/maandelijks… een controle in om afwijkingen in kaart te brengen. Indien de metingen vrij stabiel zijn, kunt u de frequentie afbouwen.
Soms is een permanente bewaking aangeraden. Bij deze oplossing wordt er een vaste warmtebeeldcamera geïnstalleerd om een meterkast, machine, productielijn of opslagplaats te bewaken.

Andere interessante artikels

illuminated petrochemical industry in the dark

7 Redenen om in te zetten op warmtebeeldcamera’s binnen industriële bedrijven

Benieuwd hoe thermografie past in industriële bedrijven? Wij zetten 7 toepassingen op een rijtje. Ontdek zelf alle mogelijkheden.

Foto met warmtebeeldcamera van een electrische schakeling

Een warmtebeeldcamera inzetten voor brandpreventie in uw onderneming

Thermografie speelt een belangrijke rol bij de brandpreventie in ondernemingen. Warmtebeeldcamera’s zijn niet alleen een handig hulpmiddel tijdens de inspectie van meterkasten en machines, maar kunnen ook permanent opgesteld worden om uw bedrijfsterrein te bewaken.