Een warmtebeeldcamera inzetten voor brandpreventie in uw onderneming

Een warmtebeeldcamera inzetten voor brandpreventie in uw onderneming

Thermografie speelt een belangrijke rol bij de brandpreventie in ondernemingen. Warmtebeeldcamera’s zijn niet alleen een handig hulpmiddel tijdens de inspectie van meterkasten en machines, maar kunnen ook permanent opgesteld worden om uw bedrijfsterrein te bewaken.

Bescherm uw kapitaal

Over de jaren heen heeft u heel wat geld geïnvesteerd in uw onderneming. De gebouwen, machines, uitrusting… zijn enorm veel waard. Maar wat als er brand uitbreekt? Dan bent u misschien alles kwijt. Bescherm uw kapitaal met een goede brandpreventie. Zo hoeft u zichzelf geen zorgen te maken over brandrisico’s en kunt u zich op de groei van uw onderneming concentreren.

Voorkom overbelastingen

Branden ontstaan vaak bij meterkasten door overbelastingen of slechte contacten. Maar voordat er effectief vlammen zijn, stijgt de temperatuur van de elektrische component. Een warmtebeeldcamera zal dit detecteren. Op basis van dit thermografisch onderzoek kunt u actie ondernemen en een uitval of brand vermijden.

Thermografische bewakingscamera

Heeft u er al aan gedacht om thermografische bewakingscamera’s te installeren? Dat zijn warmtebeeldcamera’s die over een terrein uitkijken om hoge temperaturen te detecteren. Op deze manier kunt u met één toestel een grote oppervlakte bewaken.

Nog meer vragen over brandpreventie via thermografie?

Onze experts staan voor u klaar. Contacteer ons om meer te weten over de mogelijkheden van warmtebeeldcamera’s bij het verhogen van de brandveiligheid in uw onderneming.

Andere interessante artikels

illuminated petrochemical industry in the dark

7 Redenen om in te zetten op warmtebeeldcamera’s binnen industriële bedrijven

Benieuwd hoe thermografie past in industriële bedrijven? Wij zetten 7 toepassingen op een rijtje. Ontdek zelf alle mogelijkheden.

Warmtebeeldcamera neemt foto van electrische schakelingen

Hoe draagt een warmtebeeldcamera bij aan consistente metingen binnen uw organisatie?

Voor heel wat thermografische toepassingen is het belangrijk dat er consistente metingen gebeuren. Dat is niet altijd het geval. Volg daarom onze tips.