De juiste software voor jouw toepassing

Wie een warmtebeeldcamera zoekt denkt in de eerste plaats aan de hardware. En terecht, want het soort toestel dat je koopt bepaalt wat je kan meten.

Toch is de software even belangrijk. Een tool zoals FLIR Thermal Studio stelt je in staat om thermografische beelden te ordenen, te analyseren en te rapporteren. Zonder de juiste software is je warmtebeeldcamera dus nutteloos.

Eenvoudige rapportages of doorgedreven onderzoek

Op het vlak van software maken we een onderscheid tussen standaard rapportagesoftware (FLIR Thermal Studio Suite) en geavanceerde R&D software (FLIR Research Studio).

FLIR Thermal Studio Suite

Deze standaard software is ideaal voor wie eenvoudige rapporten wil maken, bijvoorbeeld voor gebouwenthermografie of een predicatief onderhoud. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface gaat zelfs de meest complexe postproductie warmtebeeld- en videobewerking veel sneller.

Highlights:

  • Snel rapporten maken
  • Aanpasbare templates
  • Gebruik van formules
  • Batch processing
  • Live video

FLIR Research Studio

Gebruik deze R&D software voor geavanceerde onderzoeken. De verschillende tools laten een diepgaande thermische analyse toe, zowel op live video als opgenomen beelden. Verder is er een mogelijkheid om werkruimten te delen met collega’s. Samenwerkingen binnen teams verlopen zo veel vlotter.

Highlights:

  • Data plotting
  • Filters (image subtraction, image averaging…)
  • Video exports
  • Ondersteuning voor meerdere camera’s
  • Collaboratietools

Softwarelicenties

Je betaalt een jaarlijkse licentiekost om alle functies te gebruiken. Zowel upgrades als updates zijn ter beschikking bij jaarlijkse licenties. De prijs is afhankelijk van de gekozen applicatie (Research Studio of Thermal Studio Suite). Er zijn ook eenmalige licenties beschikbaar, maar deze zijn niet upgradebaar.
Wist je trouwens dat je de aangekochte licentiesleutel ook beschikbaar is op een USB-dongle. Dat is handig voor wie regelmatig van toestel wisselt. Dit is een éénmalige kost, en ook niet upgradebaar.

Andere interessante artikels

Verschil tussen accuraatheid en nauwkeurigheid

Het verschil tussen accuraatheid en nauwkeurigheid eenvoudig uitgelegd

De begrippen accuraatheid en nauwkeurigheid worden dikwijls door elkaar gebruikt. Toch hebben ze een andere betekenis. Wij leggen het verschil uit.

FLIR warmtebeeldcamera huren

In 6 stappen naar de juiste warmtebeeldcamera

In ons assortiment zitten tientallen warmtebeeldcamera’s met diverse specificaties. Zo is er voor elke toepassing een geschikt model, dat we vinden aan de hand van 6 vragen.