In 6 stappen naar de juiste warmtebeeldcamera

In 6 stappen naar de juiste warmtebeeldcamera

In ons assortiment zitten tientallen warmtebeeldcamera’s met diverse specificaties. Zo is er voor elke toepassing een geschikt model, dat we vinden aan de hand van 6 vragen.

1. Wat wilt u meten?

Alles begint met het object dat u wil meten. Gaat het om een grote oppervlakte of een kleine component? En vanop welke afstand gebeurt de meting? Deze antwoorden bepalen de resolutie van het toestel en de geschikte lenzen.

2. Vast of mobiel?

We hebben zowel vaste als mobiele warmtebeeldcamera’s. De draagbare modellen bieden het meeste flexibiliteit. Ze zijn handig om bijvoorbeeld energieverliezen van gebouwen of overbelastingen en slechte contacten in elektrische installaties in kaart te brengen. Een vaste warmtecamera dient vooral als permanente bewaking. Denk maar aan thermografie voor sedimentatiedetectie, procescontrole of brandbewaking.

3. Accuraatheid en nauwkeurigheid?

Daarnaast kijken we naar de accuraatheid die u nodig heeft. Hiermee bedoelen we de foutmarge ten opzichte van de werkelijke temperatuur. Voor sommige toepassingen, vooral in de medische sector, is een hoge accuraatheid vereist. In andere situaties is dit misschien minder belangrijk.

Ook op het vlak van nauwkeurigheid is er een verschil tussen warmtebeeldcamera’s. Om de kleinste thermische variaties op te pikken, is een heel gevoelige sensor nodig. Minder nauwkeurige toestellen detecteren enkel grotere temperatuurverschillen, wat automatisch minder scherpe beelden oplevert.

4. Detectiesnelheid?

Voor statische objecten zoals gebouwen of meterkasten is een snelheid van 25 frames per seconde (fps) voldoende. Bewegende objecten, bijvoorbeeld in industriële productieprocessen, vragen camera’s met een hogere detectiesnelheid. Voor applicaties die meer dan 25 fps nodig hebben, adviseren we warmtebeeldcamera’s met een gekoelde sensor.

5. Spectrale eigenschappen?

In bepaalde situaties moet u door iets kijken om een meting uit te voeren, bijvoorbeeld plastic, glas of een gas. In dit geval heeft u een warmtebeeldcamera met een specifiek spectraal bereik nodig. Voor andere applicaties wilt u net de substanties zien, zoals bij gasdetectie. Dit hangt samen met de golflengtes die het toestel kan oppikken.

6. Softwaremogelijkheden

Tenslotte mogen we de softwaremogelijkheden niet vergeten. Er zijn kant-en-klare rapportageprogramma’s, maar ook uitgebreide softwarepakketten voor onderzoekers. We hebben warmtebeeldcamera’s die met bestaande of zelfontwikkelde wetenschappelijke software kunnen communiceren. Zo gaat de dataverwerking veel sneller.

Keuzehulp

Heeft u ons aanbod bekeken maar vindt u niet direct een geschikte warmtebeeldcamera? Geen probleem. Vraag simpelweg advies aan onze specialisten. Zij luisteren naar uw wensen en selecteren de meest geschikte camera.

Andere interessante artikels

Verschil tussen accuraatheid en nauwkeurigheid

Het verschil tussen accuraatheid en nauwkeurigheid eenvoudig uitgelegd

De begrippen accuraatheid en nauwkeurigheid worden dikwijls door elkaar gebruikt. Toch hebben ze een andere betekenis. Wij leggen het verschil uit.

Warmtebeeld in hoge resolutie

De invloed van resolutie op warmtebeeldcamera’s

Bij de selectie van een warmtebeeldcamera zijn er verschillende technische factoren die uw keuze beïnvloeden. Bijvoorbeeld de resolutie. Maar waarom is de resolutie zo belangrijk bij thermografie?