Wat is actieve thermografie?

Kortom, wanneer je een externe exitatiebron gebruikt om thermische eigenschappen te kunnen visualiseren spreek je van actieve thermografie. Deze bronnen kunnen zeer divers zijn. Dit kan door het gebruik van lampen, vibraties, inductie, laser, … Belangrijk is dat er op een gecontroleerde manier energie toegevoegd of afgevoerd wordt van het meetobject.

Soms kan het vrij eenvoudig zijn, zoals in gebouwenthermografie en leidingen opsporen door warm water door de leiding te laten lopen. Maar als we het over actieve thermografie hebben heeft het meestal een wetenschappelijke benadering. Actieve thermografie wordt voornamelijk gebruikt in Automotive, Aerospace, kunststof/composiet, metaalindustrie, R&D, zonnepanelen, medische sector, verpakkingslijnen, Printed Circuit Bords (PCB’s), …

Partnership met Edevis

Wie is Edevis?

Edevis is een Duitse leverancier voor actieve thermografiesystemen en Non Destructieve Testing (NDT)-diensten. Ze zijn gespecialiseerd in geautomatiseerde testsystemen en testapparatuur voor beeldvormend niet-destructief materiaalonderzoek met actieve thermografie.

Hun expertise omvat onder andere systemen en apparaten voor het testen van vezelcomposietconstructies, scheurdetectie in metalen componenten en het testen van verbindingen (lasnaad, soldeerverbindingen, lijmnaden). Ze bieden geautomatiseerde testsystemen, laboratoriumsystemen en testdiensten aan.

Onze samenwerking

Thermal Focus is de officiële partner van Edevis voor de BeNeLux regio voor actieve thermografie systemen. We kunnen ook de thermische camera’s leveren voor deze systemen.